Говори г-н Георги Кулински, кандидат за общински съветник Предизборно преасфалтиране на

...
Говори г-н Георги Кулински, кандидат за общински съветник Предизборно преасфалтиране на
Коментари Харесай

Хляб и зрелища - това ли иска Варна?


Говори господин Георги Кулински, претендент за общински консултант

 

Предизборно преасфалтиране на проблеми, не транспарантно консумиране на средства, неизпълнени обещания, обиди и клюки всред претендент кметове и общински съветници, цинични обществени шествия, които осмиват съперниците, армии от тролове, гнусно-фалшиви вести и клюки пуснати в обществените мрежи даже по собствен адрес за отвращаване на към момента неориентираните гласоподавателите към всички съперници, закани, подмолни сделки и какво ли още не. Всичко това на фона на тънеща в съсипия и бедност Варна.

Тъжното е, че някои варненци се “забавляват ” от цялата тази обстановка. Социалните мрежи “гърмят ” от омразни изявления, закани и отричане на всички претенденти. Изразите " Хляб и зрелища " и “Разделяй и владей ” доста тъкмо разказват картинката в морската столица - до момента в който хората са принудени да се лишават, дребна група преоткриват и осъвременяват тактиките за манипулиране на публичното мнение на хиляди години.

Кой обаче приказва за съответни решения и кой познава проблемите най-добре? За разлика от останалите “претенденти ” за Варна, ние от “Алтернативата на жителите ” не сме партийно подвластни и следени от София или Москва и излизаме пред гласоподавателите единствено и само с съответни решения на всеобщите ни проблеми:

 

Липса на вложения

Слагаме преди всичко този проблем, тъй като вложенията са тези, които способстват за директния приръст на публичното благополучие. Без конкуренция на трудовия пазар и сполучливи работодатели, няма по какъв начин да се увеличи стандарта на живот. Но естествено, кой огромен вложител би поискал да влага в град, който по никакъв метод не дава отговор на съществени критерии за обикновено протичане на бизнес. Решението на този проблем обаче не е еднопосочно и се състои в няколко такива:

 

Липса на съответна инфраструктура

Естествено инфраструктурата на града е от главно значение при избора на всеки вложител. Ако няма комфортни и положителни пътища, по които да придвижваш артикули и материали, инвестицията би се оскъпила в пъти и даже би се обезмислила. При нас, тя някак си е забравена от страната. Въпреки, че Варна е “Морската столица ” на България, ние сме безусловно отрязани от останалите огромни градове. Инфраструктурата на града пък от своя страна въобще не е съобразена с повишения брой поданици, които пък поради отхвърли да се обнови съответно градоустройствения проект, остават с усещането за презастрояване.

Решението : експертно преразглеждане на градоустройствения проект, работа върху и подпомагане за дотъкмяване на автомагистрала Хемус, фокусиране върху развиването на пристанище Варна. Ние от “Алтернативата на жителите ” не крием, че огромна част от нас се занимават със строителство, само че тъкмо поради това, ние като специалисти, имаме по-добър взор и съответни решения на този повсеместен проблем.

 

Хаос в ремонтните действия

От месец май, главен излаз на Варна е оставен полу-затворен, без да се работи по него, без никакъв надзор от общината, без съответни оферти за обходни направления, поставяйки жители и посетители в клопката на кв. Левски и кв. Цветен. Дори достъпа до една от най-големите лечебни заведения е оставен без конкуренция, а виновността се трансферира комфортно на компании реализатори. Не може решение за строително ремонтни действия, взето през ноември, да се разписва от кмета през юни идната година.

Решение : като жители на Варна и хора с голям опит в строителните действия, ние знаем по какъв начин тъкмо да менажираме огромни планове по най-хубавия метод, тъй че те да бъдат следени от специалисти, постоянно да се оферират съответни обходни направления и надлежно целите на жителите да са минимално наранени!

 

Тежка администрация

Не е обикновено и даже морално, град в Европейски Съюз през 2023г, значими документи към момента да се придвижват физически сред институциите, да се изисква подаването на едни и същи документи на 3-4 разнообразни физически места. Да не приказваме за това, че в случай че получиш позволение да строиш, без значение дали е дребна къща или жилищна кооперация, би трябвало самичък да построиш инфраструктурата към мястото - канализация, водоснабдяване, електрозахранване, пътища, а по-късно съседите гратис да се включват във към този момент построената от теб инфраструктура. Това е проблем на общината, не на жителите.

Решение : преустройване на администрацията за оптимално усъвършенстване на всички административни процеси единствено и само в интерес на жителите, на база гражданското мнение и потребности.

 

Липса на връзка с жителите

Въпреки че има построена е-платформа, съвсем съм сигурен че по-голямата част от съгражданите ни не знаят за нея. Сигналите там се обработват тромаво и постоянно се неглижират. Обществените допитвания са по-скоро необществени и недостигнали до обществото и евентуално направени в интерес на частни ползи.

Решение : доразработване на онлайн платформата на Варна и надлежно популяризирането ѝ измежду жителите. Медийни акции за събиране на по-широкото публично мнение по значими за града въпроси и надлежно предложение на решения по най-демократичния метод.

 

Изтичане и липса на фрагменти

Причината тук е обвързвана главно с неналичието на съответни вложения. Ако се подобрят горе посочените проблеми, Варна ще се трансформира в доста по-привлекателна дестинация на вложители даже от ранга на VW. Ние имаме прелестни учебни заведения и университети, за жалост след довеждане докрай, младите са принудени да търсят работа в София или чужбина и по този метод оставаме без съответни фрагменти.

Решение : наедно с решението на всички проблеми изброени горе, ще се фокусираме и върху по-тясната връзка с университети и учебни заведения и синхронизиране по главните цели на града, по отношение на съответни промишлености на база предстоящи вложения. Ще подкрепяме бизнеси, които вземат решение да наемат хора от нашите университети. В същото време, ще се постараем Варна да бъде показана на най-големите интернационалните събития по допустимо най-хубавия метод.

 

Разбира се, това са единствено една дребна част от проблемите на Варна и техните решения, които предлагаме. Има по какъв начин Варна да бъде по-добро място за живеене и няма по какъв начин някой различен да реши нашите проблеми. Ние сме " Алтернативата на Гражданите " и имаме вяра, че Варна може да стане по-добро място за живот с положителни хрумвания и дейно ръководство. Аз съм Георги Кулински, претендент общински консултант и можете да ме подкрепите, като гласувате с бюлетина 24 и преференция 102.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР